Pravno obvestilo

To pravno obvestilo se nanaša na spletne strani in blog Spletni pravnik (https://spletnipravnik.wordpress.com). Vsa vsebina na teh straneh je v lasti in domeni WordPress.com in Spletnega pravnika ter je informativne narave.

Izključitev odgovornosti

Spletni pravnik se bo z največjo mero skrbnosti trudil za pravilnost informacij na navedenih straneh. Vse vsebine lahko kadarkoli spreminja, brez obveznosti obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb. Spletni pravnik prav tako ne odgovarja za uporabo spletnih strani in podstrani ter za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe.

Stran “Blog/Blawg” (https://spletnipravnik.wordpress.com/blog/) je namenjena izključno izobraževalnim namenom, podajanju splošnih informacij in splošnih pojasnil o pravu. Objave (t. i. blog posts) ne pomenijo konkretnega pravnega nasveta. Z uporabo bloga se uporabnik zaveda, da med njim in ustvarjalci oziroma sodelavci Spletnega pravnika ne obstaja razmerje pravnik-stranka. Bloga ni mogoče uporabljati kot nadomestka za celovit in strokoven nasvet usposobljenega pravnega strokovnjaka.

Pojasnila o piškotkih

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani.
Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.
Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Blog Spletni pravnik shranjuje piškotke v skladu s pravili WordPress.com. Drugih piškotkov ne shranjuje.

Več o piškotkih tukaj.

Izjava o zasebnosti

Spletni pravnik se zaveda pomena uporabnikove zasebnosti, zato si prizadeva varovati zaupnost osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Zbiranje osebnih podatkov

Spletno mesto (blog) Spletni pravnik lahko uporabnik obišče brez identifikacije ali podajanja osebnih informacij. Na nekaterih spletnih straneh mora vnesti svoje osebne podatke (osebno ime, naslov e-pošte, telefonsko številko in drugo), da se lahko izvede uporabnikovo naročilo ali zahteva. Osebne podatke mora posredovati tudi v primerih, ko želi zaradi vzpostaviti kontakt s Spletnim pravnikom.

Za resničnost in pravilnost osebnih podatkov ter kontaktnih podatkov so izključno odgovorni uporabniki. Spletni pravnik uporablja pridobljene kontaktne podatke za vzpostavitev stika z uporabnikom, ko je to potrebno zaradi narave zadeve ali če uporabnik to sam želi.

Uporabnik lahko kadar koli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov.

Uporaba osebnih podatkov

Spletni pravnik uporablja osebne podatke za izvedbo uporabnikovega naročila ali zahteve ter za komunikacijo z uporabnikom (odgovor na vprašanje, posredovanje informacij in pojasnil ali obvestil).

Osebne podatke in kontaktne informacije Spletni pravnik uporablja za namene, za katere so bili posredovani, in v skladu z uporabnikovim dovoljenjem. V primeru zbiranja ali uporabe za kakršne koli druge namene, razen tistih, za katere so bili posredovani, bo Spletni pravnik obvestil svoje uporabnike in zaprosil za soglasje.

Skrb za varnost osebnih podatkov

Spletni pravnik se zavezuje varovati osebne podatke, ki mu jih posredujejo uporabniki. Popoln dostop do posredovanih podatkov imajo le pooblaščene osebe (ustvarjalec spletne strani). Morebitni zunanji svetovalci imajo posebej omejen in nadzorovan dostop do osebnih podatkov (tj. zgolj tistih, ki bi morebitno vplivali na vsebinsko rešitev pravne zadeve). Podatki so stalno varovani z ustreznimi gesli v računalniškem sistemu, dostop do njih je omejen in nadzorovan.

Razkrivanje osebnih podatkov tretjim osebam

Spletni pravnik ne posreduje uporabnikovih podatkov tretjim osebam, razen če uporabnik s tem soglaša. Spletni pravnik si pridržuje pravico do dostopanja in razkrivanja osebnih podatkov v skladu z zakonskimi zahtevami in pogoji, v pravnih postopkih in za ukrepe varstva pravic Spletnega pravnika.

Sodelovanje z drugimi podjetji

V primeru sodelovanja z drugimi podjetji, ki za Spletnega pravnika opravljajo posebne storitve, Spletni pravnik omogoči dostop do tistih podatkov, ki so neizogibno potrebni za izvedbo njihovih storitev. Ti ponudniki so pogodbeno obvezani varovati zasebnost teh podatkov in jih smejo uporabljati izključno za izvrševanje svojega dela v skladu z veljavno zakonodajo.

Povezava do drugih spletišč

Na spletnem mestu lahko uporabnik najde povezave do drugih spletišč, ki niso pod upravljanjem Spletnega pravnika. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč Spletni pravnik ne odgovarja.

Avtorske pravice

Vsebina na blogu je objavljena pod licenco Priznavanje avtorstva – Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija.

Dovoljeno je:

  • reproduciranje, distribuiranje, dajanje v najem in priobčevanje dela javnosti ter
  • spreminjanje, preoblikovanje ali nadgrajevanje za kateri koli namen, tudi v komercialne namene,

pod naslednjimi pogoji:

  • priznanje avtorstva: pri uporabi dela morate navesti izvirnega avtorja na način, ki ga določi izvirni avtor oziroma dajalec licence (avtor: Spletni pravnik, povezava: https://spletnipravnik.wordpress.com);
  • deljenje pod enakimi pogoji: če spremenite, preoblikujete ali uporabite to delo v svojem delu, lahko distribuirate predelavo dela le pod licenco, ki je enaka tej.

Fotografije, ki so prikazane na blogu, so v prosti uporabi (vir: Pixabay in picjumbo). Za fotografije, na katerih so prikazani izdelki Apple, velja: “Apple, logotip Apple in iPhone so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah”. Pod fotografijami, ki so v avtorstvu drugih, je to izrecno navedeno v obliki “Foto: ime in priimek avtorja, letnica”.

Pravice pridržane. ©2014-2017 Spletni pravnik – V sodobnem svetu prava | In the contemporary world of law.

Advertisements

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s